Het begin

Een gesprek tussen onbekenden, een indigoblauwe lucht, de ontluikende zomer, de geur van versgebakken brood. Een intens verdriet of een golvend gevoel van vreugde. Een bladerdek waar stukjes gebroken zonnestralen doorsijpelen. Zulke gewaarwordingen kunnen zomaar een vertrekpunt zijn voor een tekening in mijn schetsboek. En die tekening kan dan weer leiden tot een werk, waarin ik elementen abstraheer, soms metaforen bedenk en daarmee een poëtische sfeerwereld tracht te creëren. Een wereld die ruimte geeft voor het maken van persoonlijke associaties. 

De grafiek greep me al van kindsbeen af aan. Op de basisschool maakte ik mijn eerste ets: een keukentafereel. Sindsdien ben ik verkocht. Het is het moment waarop je het papier optilt om datgene te zien wat je al die tijd in het metaal hebt getekend, gekrast en opgeruwd. En dat je dan weer door kunt werken op de plaat, tonen donkerder kunt maken, subtiele vlakken of lijnen kunt toevoegen. Het is de warmte van het koper, de traagheid, de sfeer van het materiaal wat me raakt. 

Mijn werk beschouw ik als een organisch groeiend beeld, wat zich kan uiten in diverse media; in grafiek, maar ook in tekeningen en animaties.